حامد کرزی: استقلال واقعی افغانستان با آموزش همگانی برای دختران و پسران ممکن است قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۴) توضیحات سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با مشکلات زائران افغانستانی اربعین امسال قیمت امروز پول افغانی (دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴) تلاش طالبان برای مدیریت آب بحران را منطقه‌ای می‌کند عکس‌هایی از بارش شهابی برساوشی قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۴) هشدار اداره هواشناسی افغانستان درباره احتمال بارش شدید باران در ۱۴ ولایت (۲۶ مردادماه ۱۴۰۴) خروج ۸۴۴ هزار مهاجر غیرمجاز از مرز دوغارون خراسان رضوی وزیر خارجه طالبان در چهارسالگی بازگشت به قدرت | افغانستان خواستار روابط مثبت با همه کشور‌ها است سازمان ملل: با بازگشت ۱.۷ میلیون مهاجر افغانستانی نیاز به کمک‌ در این کشور افزایش یافته است صعود مشترک کوهنوردان ایرانی و افغانستانی به قله ۲۸۳۶ متری بِزد سد پاشدان هرات افتتاح شد | سدهای مشهد کم‌ آب‌تر می‌شود روزشمار فرمان‌های طالبان در چهارسالگی بازگشت دوباره به قدرت تشدید بحران آب در خراسان رضوی با افتتاح سد پاشدان هرات قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴) دوغارون آماده پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین صدور ۲۶ هزار سند خادم در خراسان رضوی برای زائران افغانستانی اربعین فیلم | میزبانی گرم از زائران افغانستانی در خوزستان مرز چذابه قیمت امروز افغانی به دینار عراق (سه‌شنبه، ۲۱ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ادامه فارسی ستیزی طالبان | واژه «دانشگاه» از تابلوی دانشگاه بلخ حذف شد

  • کد خبر: ۱۲۶۲۶۹
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۰
ادامه فارسی ستیزی طالبان | واژه «دانشگاه» از تابلوی دانشگاه بلخ حذف شد
درحالی که حذف واژه دانشگاه از تابلوی سر در دانشگاه بلخ واکنش‌های زیادی به همراه داشته است، سخنگوی تحصیلات عالی طالبان اعلام کرده که کلمه دانشگاه را قصدا از دانشگاه بلخ برداشته است زیرا این کلمه در مغایرت با قانون قرار دارد.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ طالبان در ادامه فعالیت‌های فارسی ستیزانه خود کلمه «دانشگاه» را از تابلوی سر در دانشگاه بلخ پایین آوردند، اقدامی که واکنش‌های زیادی به همراه داشته است.

احمد تقی سخنگوی تحصیلات عالی طالبان وجود کلمه دانشگاه را غیرقانونی دانسته و گفته است که پس از این بجای کلمه دانشگاه کلمه پوهنتون را به دری می‌نویسند.

این در حالی است که طالبان چند ماه پیش، واژه «دانشگاه» را از لوحه ساختمان کهنه دانشگاه بلخ نیز حذف کرده بودند.

منابع محلی از شهر مزارشریف می‌گویند که طالبان واژه‌ی «دانشگاه» را از لوحه‌ی ساختمان جدید دانشگاه بلخ حذف کرده‌اند.

این اقدام روز دوشنبه، ۲۸ شهریور انجام شده‌ است.

این اقدام طالبان در صفحات اجتماعی واکنش‌های گسترده‌ای به همراه داشته است و این کاربران آن را نشانه‌ی «فارسی‌ستیزی» طالبان می‌دانند.

طالبان روز سه‌شنبه، بیست‌ودوم شهریور نیز تابلوی فارسی بیمارستان حوزه‌ای هرات را پایین کشیده و لوحه‌ی جدید آن‌ را تنها به زبان پشتو نصب کردند.

با تسلط طالبان سرنوشت قوانین -مشمول قانون اساسی- هنوز روشن نیست که کدام قوانین از دولت پیشین قابل تطبیق است و کدام یک نیست.

از سال‌ها پیش دو واژه پوهنتون (که به زبان پشتو یعنی دانشگاه) با واژه دانشگاه در افغانستان مورذ بحث بوده است. اما حالا طالبان به زور تفنگ دانشگاه را به پوهنتون تغییر داده‌اند. اقدامی که جز فارسی ستیزی معنای دیگری برای مردم افغانستان ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->